Fannys Förebilder
Gala Version

För att belysa och förebygga det våld kvinnor utsätts för


Drygt var tredje vecka mördas en kvinna av en man i Sverige. Var fjärde ung tjej utsätts för sexualbrott. Var femte kvinna vill inte gå ut på kvällen av oro för att bli överfallen eller hotad och nästan varannan ung tjej känner sig otrygg när de går själva ut på när det är mörkt. Vi behöver vi sätta ljus på det, och behålla frågorna på på agendan. Därför finns den här galan.

Vi behöver också jobba med det förebyggande arbetet. Därför går överskottet från sponsorer och hundra procent av biljettintäkterna till Unizon – som är riksförbund för över 140 idéburna och icke-vinstdrivna kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. De stöttar kvinnojourerna men arbetar också aktivt med förebyggande arbete. Genom att köpa biljetter till galan bidrar du alltså till deras viktiga arbete.
Var: Tre Huset, Entrétorget 5, Johanneshov
När: 15:e. november 18.15

Tema

Ekonomisk självklarhet

Fannys Förebilder Gala version finns för att fortsätta samtalen och lyfta frågan om hur vi kan skapa ett jämställt samhälle fritt från våld. För att prata om vägar framåt för att åstadkomma det är temat på årets gala ”Ekonomisk självklarhet” – alltså det självklara faktumet att vi behöver skapa en jämställd ekonomi. Mäns våld mot kvinnor och ekonomisk jämställdhet är två prioriterade ämnen inom EU men de är inte två isolerade öar. Ekonomisk egenmakt är en förutsättning för kvinnor att kunna ta makten över sina egna liv och även för att kunna lämna våldsamma relationer.

Vad händer under kvällen?

Under denna kväll ska vi belysa och prata om ämnet ekonomisk självklarhet- men självklart också få njuta av underhållning och lyfta förebilder som bidragit till ett mer jämlikt samhälle.

Aisha Fukushima

Sångerskan som grundade RAPtivism (Rap Aktivism) 2009 och som både genom föreläsningar och musik sprider budskap för ett mer jämlikt samhälle.

Prisutdelningar och mingel

Vi hyllar förebilder som på olika sätt bidragit till ett mer jämlikt samhälle. Vi firar också med snittar, bubbel och mingel!

Vad kan vi göra?

Ett samtal mellan Fanny Widman och Olga Persson – ordförande på Unizon, om ekonomisk jämställdhet och vad vi behöver göra.

Få en känsla för hur det var förra året!

Prisutdelning

Hylla dina hjältar

Psssst! Snart kan du nominera förebilder som bidragit till ett mer jämlikt samhälle

Kan du inte komma på galan men vill bidra ändå?

Då kan du swisha ett bidrag direkt till Unizon!
Swishnummer: 1234525275

Mer innehåll

Mediapartner

Stödjande partners