Om Podden

Jag minns så tydligt när tankarna och anledningen till varför jag startade podden väcktes. När jag började inom IT-branschen så gick jag på kundmöten tillsammans med en manlig kollega, han skulle vara med som stöd för tekniska frågor, men jag drev hela processen från att boka möte till att skriva avtal.
Jag och min kollega satt en dag i ett möte med en potentiell, manlig, kund. Jag inleder mötet, eftersom min roll är att styra det affärsmässiga. Det går bra till en början men efter ett tag märker jag hur kunden riktar alla sina frågor till min kollega och tittar knappt på mig. När jag ställer en fråga svarar kunden till min manliga kollega och inte till mig vilket gör att jag börjar känna mig mindre och mindre viktig. Jag minns hur jag tog det personligt, som en förolämpning och fick känslan av att vara enbart ett kuttersmycke.

När vi kom ut från det mötet så frågade jag min kollega om han delade min upplevelse, vilket han gjorde. Han blev alltså bemött på ett annat sätt, detta trots att vi är lika kompetenta. Han tyckte det kändes märkligt och för honom var det en ny upplevelse att se hur jag som ung kvinna blev bemött i arbetslivet. Han hade bara hört om hur det var, men aldrig sett det hända på ett så påtagligt sätt.

Denna händelse är en av flera som skapat frustration, men också nyfikenhet hos mig. Hur ska jag hantera sådana situationer? Är andra med om liknande upplevelser, och hur gör de för att hantera dessa? Jag har därför startat Fannys Förebilder där jag samlar kvinnor som jag själv tycker är just förebilder, för att höra om deras erfarenheter och vägval i karriären. Jag vill få svar på hur de tacklat liknande utmaningar. Syftet är att inspirera men också ge konkreta tips till unga kvinnor som mig själv.

Och jag som ligger bakom podden

Fanny Widman heter jag och är 29 år gammal.
Jag började min karriär inom försäljning vid 19 års ålder och har fortsatt på den banan, med en kort avstickare då jag pluggade till hästfysioterapeut. En väg som jag ville testa då mitt stora intresse länge varit hästar.
Jag har alltid haft en fallenhet för försäljning, och att bygga relationer med människor. Men har ofta under min karriär stött på situationer som den jag beskriver ovan.
Jag har flera gånger fått höra att jag måste ha skinn på nästan eller att jag måste tona ner min personlighet för att inte uppfattas på fel sätt. Många gånger har jag ställt mig frågan hur kvinnor som gjort karriär hanterat olika situationer i arbetslivet, hur de har positionerat sig och tacklat olika utmaningar.

Idén att starta Fannys Förebilder kom ur den tanken, då jag tror att det finns fler tjejer där ute som tänker precis som mig.